Oles Honchar
Kherson regional
universal scientific library
MO-TH: 9:00-18:00
SA-SU: 9:00-18:00
Part`s menu

Зелений туризм

Рутинський Михайло Йосипович

В66043
75.814(4УКР)

Р 90
Рутинський Михайло Йосипович.
Зелений туризм/ М. Й. Рутинський, Ю. В. Зінько - К. : Знання, 2008. - Бібліогр.: с. 264-271. - 272 с., ISBN 978-966-346-542-5
У книзі висвітлено теорію і практику організації та функціонування сільського зеленого туризму, а також розглянуто питання менеджменту, планування й маркетингового просування у цій галузі. Проаналізовано європейський досвід і перспективи розвитку зеленого туризму в Україні. Для широкого кола читачів.
Предметні рубрики: Екологічний туризм -- Україна
Сільський туризм -- Україна

Зміст

Розділ 1. Сільський зелений туризм як окрема форма рекреаційної діяльності. Поняттєво-термінологічні, концептуально-теоретичні та методологічні аспекти. C. 11-48
            1.1. Основні поняття та концепції сільського зеленого туризму. C. 11-36
            1.2. Відмінність між "сільським" та "міським" туризмом. C. 37-39
            1.3. Форми організації відпочинку в селі. C. 40-48
                   1.3.1. Сільський зелений туризм як вид підсобної діяльності. C. 42-46
                   1.3.2. Мале туристично-готельне підприємництво як основний вид діяльності сільських мешканців у курортно-рекреаційних районах держави. C. 46-48
Розділ 2. Європейський досвід організації сільського зеленого туризму. C. 49-75
            2.1. Міжнародна категоризація агрорекреаційного сервісу згІдно з концепцією "Bed & Breakfast". C. 49-52
            2.2. Підходи до організації сільського зеленого туризму у Великобританії та в скандинавських країнах. C. 52-57
            2.3. Французький досвід організації рекреаційного сервісу в сільській місцевості. C. 57-62
            2.4. Особливості організації агрорекреаційного сервісу в Іспанії та Італії. C. 62-65
            2.5. Австрійські, угорські, румунські та польські "уроки" для України. C. 65-70
            2.6. Інформаційні технології просування та збуту європейського агрорекреаційного продукту в  умовах глобалізації туристичного ринку. С. 70-75
Розділ 3. Організація та планування сільського зеленого туризму. С. 76-120
            3.1. Організація сільського зеленого туризму. С. 76-89
            3.2. Основні вимоги щодо облаштування агрооселі для прийому туристів. С. 89-94
            3.3. Технологічні основи гостинності. С. 94-103
            3.4. Особливості планування у сільському зеленому туризмі. С. 103-120
Розділ 4. Менеджмент сільського зеленого туризму. С. 121-138
            4.1. Особливості менеджменту сільського зеленого туризму. С. 121-132
            4.2. Управління іміджем сільської території. С. 132-134
            4.3. Менеджмент людських ресурсів сільського туризму. С. 135-138
Розділ 5. Маркетинг сільського зеленого туризму. С. 139-156
            5.1. Сутність маркетингу сільського зеленого туризму. С. 139-149
            5.2. Інформаційні системи маркетингових комунікацій у сільському зеленому туризмі. С. 149-156
Розділ 6. Передумови та етапи розвитку сільського зеленого туризму в Карпатському регіоні України. С. 157-248
            6.1. Сучасні підходи до окреслення меж Карпатського туристичного регіону. С. 157-161
            6.2. Природні, історико-культурні та соціально-економічні передумови розвитку сільського зеленого туризму в регіоні. С. 161-195
                   6.2.1. Львівщина. С. 161-169
                   6.2.2. Івано-Франківщина. С. 169-177
                   6.2.3. Закарпаття. С. 177-189
                   6.2.4. Чернівеччина. С. 189-195
            6.3.  Історія становлення й розвитку сільського туризму в Карпатському регіоні. С. 195-201
            6.4. Географічні та етнографічні засади внутрішньорегіональної спеціалізації агрорекреаційного сервісу в Карпатському регіоні. С. 202-213
            6.5. Районування Карпатського регіону за рівнем розвитку та відмінностями турпродукту сільського зеленого туризму. С. 213-248
                   6.5.1. Львівський субрегіон. С. 223-230
                   6.5.2. Івано-франківський субрегіон. С. 230-238
                   6.5.3. Чернівецький субрегіон. С. 239-243
                   6.5.4. Закарпатський субрегіон. С. 243-248
Розділ 7. Перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Україні. С. 249-263
            7.1. Реалії розвитку сільського зеленого туризму в Україні на початку ХХІ ст. С. 249-258
            7.2. Рекомендації щодо розвитку сільського зеленого туризму у Карпатському регіоні. С. 258-263

Calendar

     1 23
45 6 78 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21222324
252627282930