Зелений туризм
Рутинський Михайло Йосипович
В66043
75.814(4УКР)
Р 90
75.814(4УКР)
Р 90
Рутинський Михайло Йосипович.
Зелений туризм/ М. Й. Рутинський, Ю. В. Зінько
- К. : Знання, 2008. - Бібліогр.: с. 264-271. - 272 с., ISBN 978-966-346-542-5
У книзі висвітлено теорію і практику організації та функціонування сільського зеленого туризму, а також розглянуто питання менеджменту, планування й маркетингового просування у цій галузі. Проаналізовано європейський досвід і перспективи розвитку зеленого туризму в Україні. Для широкого кола читачів.
Предметні рубрики: Екологічний туризм -- Україна
Сільський туризм -- Україна
Сільський туризм -- Україна
- Сільський зелений туризм як окрема форма рекреаційної діяльності. Поняттєво-термінологічні, концептуально-теоретичні та методологічні аспекти. С. 11-48
- Основні поняття та концепції сільського зеленого туризму. С. 11-36
- Відмінність між "сільським" та "міським" туризмом. С. 37-39
- Форми організації відпочинку в селі. С. 40-48
- Сільський зелений туризм як вид підсобної діяльності. С. 42-46
- Мале туристично-готельне підприємництво як основний вид діяльності сільських мешканців у курортно-рекреаційних районах держави. С. 46-48
- Європейський досвід організації сільського зеленого туризму. С. 49-75
- Міжнародна категоризація агрорекреаційного сервісу згІдно з концепцією "Bed & Breakfast". С. 49-52
- Підходи до організації сільського зеленого туризму у Великобританії та в скандинавських країнах. С. 52-57
- Французький досвід організації рекреаційного сервісу в сільській місцевості. С. 57-62
- Особливості організації агрорекреаційного сервісу в Іспанії та Італії. С. 62-65
- Австрійські, угорські, румунські та польські "уроки" для України. С. 65-70
- інформаційні технології просування та збуту європейського агрорекреаційного продукту в умовах глобалізації туристичного ринку. С. 70-75
- Організація та планування сільського зеленого туризму. С. 76-120
- Організація сільського зеленого туризму. С. 76-89
- Основні вимоги щодо облаштування агрооселі для прийому туристів. С. 89-94
- Технологічні основи гостинності. С. 94-103
- Особливості планування у сільському зеленому туризмі. С. 103-120
- Менеджмент сільського зеленого туризму. С. 121-138
- Особливості менеджменту сільського зеленого туризму. С. 121-132
- Управління іміджем сільської території. С. 132-134
- Менеджмент людських ресурсів сільського туризму. С. 135-138
- Маркетинг сільського зеленого туризму. С. 139-156
- Сутність маркетингу сільського зеленого туризму. С. 139-149
- Інформаційні системи маркетингових комунікацій у сільському зеленому туризмі. С. 149-156
- Передумови та етапи розвитку сільського зеленого туризму в Карпатському регіоні України. С. 157-248
- Сучасні підходи до окреслення меж Карпатського туристичного регіону. С. 157-161
- Природні, історико-культурні та соціально-економічні передумови розвитку сільського зеленого туризму в регіоні. С. 161-195
- Львівщина. С. 161-169
- Івано-Франківщина. С. 169-177
- Закарпаття. С. 177-189
- Чернівеччина. С. 189-195
- Історія становлення й розвитку сільського туризму в Карпатському регіоні. С. 195-201
- Географічні та етнографічні засади внутрішньорегіональної спеціалізації агрорекреаційного сервісу в Карпатському регіоні. С. 202-213
- Районування Карпатського регіону за рівнем розвитку та відмінностями турпродукту сільського зеленого туризму. С. 213-248
- Львівський субрегіон. С. 223-230
- Івано-франківський субрегіон. С. 230-238
- Чернівецький субрегіон. С. 239-243
- Закарпатський субрегіон. С. 243-248
- Перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Україні. С. 249-263
- Реалії розвитку сільського зеленого туризму в Україні на початку XXI ст.. С. 249-258
- Рекомендації щодо розвитку сільського зеленого туризму у Карпатському регіоні. С. 258-263
Зміст
Розділ 1. Сільський зелений туризм як окрема форма рекреаційної діяльності. Поняттєво-термінологічні, концептуально-теоретичні та методологічні аспекти. C. 11-48
1.1. Основні поняття та концепції сільського зеленого туризму. C. 11-36
1.2. Відмінність між "сільським" та "міським" туризмом. C. 37-39
1.3. Форми організації відпочинку в селі. C. 40-48
1.3.1. Сільський зелений туризм як вид підсобної діяльності. C. 42-46
1.3.2. Мале туристично-готельне підприємництво як основний вид діяльності сільських мешканців у курортно-рекреаційних районах держави. C. 46-48
Розділ 2. Європейський досвід організації сільського зеленого туризму. C. 49-75
2.1. Міжнародна категоризація агрорекреаційного сервісу згІдно з концепцією "Bed & Breakfast". C. 49-52
2.2. Підходи до організації сільського зеленого туризму у Великобританії та в скандинавських країнах. C. 52-57
2.3. Французький досвід організації рекреаційного сервісу в сільській місцевості. C. 57-62
2.4. Особливості організації агрорекреаційного сервісу в Іспанії та Італії. C. 62-65
2.5. Австрійські, угорські, румунські та польські "уроки" для України. C. 65-70
2.6. Інформаційні технології просування та збуту європейського агрорекреаційного продукту в умовах глобалізації туристичного ринку. С. 70-75
Розділ 3. Організація та планування сільського зеленого туризму. С. 76-120
3.1. Організація сільського зеленого туризму. С. 76-89
3.2. Основні вимоги щодо облаштування агрооселі для прийому туристів. С. 89-94
3.3. Технологічні основи гостинності. С. 94-103
3.4. Особливості планування у сільському зеленому туризмі. С. 103-120
Розділ 4. Менеджмент сільського зеленого туризму. С. 121-138
4.1. Особливості менеджменту сільського зеленого туризму. С. 121-132
4.2. Управління іміджем сільської території. С. 132-134
4.3. Менеджмент людських ресурсів сільського туризму. С. 135-138
Розділ 5. Маркетинг сільського зеленого туризму. С. 139-156
5.1. Сутність маркетингу сільського зеленого туризму. С. 139-149
5.2. Інформаційні системи маркетингових комунікацій у сільському зеленому туризмі. С. 149-156
Розділ 6. Передумови та етапи розвитку сільського зеленого туризму в Карпатському регіоні України. С. 157-248
6.1. Сучасні підходи до окреслення меж Карпатського туристичного регіону. С. 157-161
6.2. Природні, історико-культурні та соціально-економічні передумови розвитку сільського зеленого туризму в регіоні. С. 161-195
6.2.1. Львівщина. С. 161-169
6.2.2. Івано-Франківщина. С. 169-177
6.2.3. Закарпаття. С. 177-189
6.2.4. Чернівеччина. С. 189-195
6.3. Історія становлення й розвитку сільського туризму в Карпатському регіоні. С. 195-201
6.4. Географічні та етнографічні засади внутрішньорегіональної спеціалізації агрорекреаційного сервісу в Карпатському регіоні. С. 202-213
6.5. Районування Карпатського регіону за рівнем розвитку та відмінностями турпродукту сільського зеленого туризму. С. 213-248
6.5.1. Львівський субрегіон. С. 223-230
6.5.2. Івано-франківський субрегіон. С. 230-238
6.5.3. Чернівецький субрегіон. С. 239-243
6.5.4. Закарпатський субрегіон. С. 243-248
Розділ 7. Перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Україні. С. 249-263
7.1. Реалії розвитку сільського зеленого туризму в Україні на початку ХХІ ст. С. 249-258
7.2. Рекомендації щодо розвитку сільського зеленого туризму у Карпатському регіоні. С. 258-263
1.1. Основні поняття та концепції сільського зеленого туризму. C. 11-36
1.2. Відмінність між "сільським" та "міським" туризмом. C. 37-39
1.3. Форми організації відпочинку в селі. C. 40-48
1.3.1. Сільський зелений туризм як вид підсобної діяльності. C. 42-46
1.3.2. Мале туристично-готельне підприємництво як основний вид діяльності сільських мешканців у курортно-рекреаційних районах держави. C. 46-48
Розділ 2. Європейський досвід організації сільського зеленого туризму. C. 49-75
2.1. Міжнародна категоризація агрорекреаційного сервісу згІдно з концепцією "Bed & Breakfast". C. 49-52
2.2. Підходи до організації сільського зеленого туризму у Великобританії та в скандинавських країнах. C. 52-57
2.3. Французький досвід організації рекреаційного сервісу в сільській місцевості. C. 57-62
2.4. Особливості організації агрорекреаційного сервісу в Іспанії та Італії. C. 62-65
2.5. Австрійські, угорські, румунські та польські "уроки" для України. C. 65-70
2.6. Інформаційні технології просування та збуту європейського агрорекреаційного продукту в умовах глобалізації туристичного ринку. С. 70-75
Розділ 3. Організація та планування сільського зеленого туризму. С. 76-120
3.1. Організація сільського зеленого туризму. С. 76-89
3.2. Основні вимоги щодо облаштування агрооселі для прийому туристів. С. 89-94
3.3. Технологічні основи гостинності. С. 94-103
3.4. Особливості планування у сільському зеленому туризмі. С. 103-120
Розділ 4. Менеджмент сільського зеленого туризму. С. 121-138
4.1. Особливості менеджменту сільського зеленого туризму. С. 121-132
4.2. Управління іміджем сільської території. С. 132-134
4.3. Менеджмент людських ресурсів сільського туризму. С. 135-138
Розділ 5. Маркетинг сільського зеленого туризму. С. 139-156
5.1. Сутність маркетингу сільського зеленого туризму. С. 139-149
5.2. Інформаційні системи маркетингових комунікацій у сільському зеленому туризмі. С. 149-156
Розділ 6. Передумови та етапи розвитку сільського зеленого туризму в Карпатському регіоні України. С. 157-248
6.1. Сучасні підходи до окреслення меж Карпатського туристичного регіону. С. 157-161
6.2. Природні, історико-культурні та соціально-економічні передумови розвитку сільського зеленого туризму в регіоні. С. 161-195
6.2.1. Львівщина. С. 161-169
6.2.2. Івано-Франківщина. С. 169-177
6.2.3. Закарпаття. С. 177-189
6.2.4. Чернівеччина. С. 189-195
6.3. Історія становлення й розвитку сільського туризму в Карпатському регіоні. С. 195-201
6.4. Географічні та етнографічні засади внутрішньорегіональної спеціалізації агрорекреаційного сервісу в Карпатському регіоні. С. 202-213
6.5. Районування Карпатського регіону за рівнем розвитку та відмінностями турпродукту сільського зеленого туризму. С. 213-248
6.5.1. Львівський субрегіон. С. 223-230
6.5.2. Івано-франківський субрегіон. С. 230-238
6.5.3. Чернівецький субрегіон. С. 239-243
6.5.4. Закарпатський субрегіон. С. 243-248
Розділ 7. Перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Україні. С. 249-263
7.1. Реалії розвитку сільського зеленого туризму в Україні на початку ХХІ ст. С. 249-258
7.2. Рекомендації щодо розвитку сільського зеленого туризму у Карпатському регіоні. С. 258-263